Munții Apuseni

Despre pensiunea poarta zmeilor

Localizare

Pensiunea Turistică POARTA ZMEILOR se află în Munții Apuseni, pe Valea Arieșului, în comuna Sălciua, județul Alba, pe cursul mijlociu al râului Arieș, în zona de chei și defilee. Meleaguri încarcate de istorie, legende şi tradiţii moțești sunt ideale pentru petrecerea timpului liber (vacanță, concediu, Revelion) în mijlocul naturii. Pensiunea este situată într-un punct de belvedere, având în față masivul Bedeleu, cu peșterile Huda lui Papară, Poarta Zmeilor, cascadele Dildina, Șipote, avenul Vânătarea, Tăul fără fund, iar în spatele pensiunii o frumoasă pădure montană de răşinoase.  

La pensiune se poate ajunge ușor, cu mijloace de transport auto pe DN 75 până în comuna Sălciua. De la intrarea în Sălciua pe sensul de mers dinspre Turda se mai parcurg 1400 m. Aici se vede pe partea dreaptă indicatorul spre pensiune. Se cotește la dreapta și se mai parcurg aproximativ 150 m pe un drum pietruit. Se mai poate ajunge și dinspre Câmpeni. În acestă situație, în Sălciua se trece de Primăria, care se află pe partea stangă și se mai parcurg aproximativ 200 m, după care la indicator se coteşte la stânga pe drumul pietruit până la parcarea amenajată.

poarta zmeilor

În curtea și gradina zmeilor

curte poarta zmeilor

Avem două parcări, terasa, bănci acoperite, ciubăr cu apa caldă și sărată pentru baie. Este amenajat un grătar acoperit, o vatră pentru foc de tabără, parc de joacă si relaxare, un mini teren de sport împrejmuit cu plasă de 6 m înalțime, căsuță în copac, leagăne, livadă, toate cu vedere panoramică spre localitatea Sălciua, Muntele Bedeleu și Valea Arieșului

spatiu joaca poarta zmeilor

De asemenea, avem amenajat și un mic muzeu compus dintr-o cameră tradițională tărănească, cu diverse obiecte folosite în gospodărie.

muzeu poarta zmeilor

La pensiunea Poarta Zmeilor vă oferim

Meniuri tradiționale preparate pe bază de produse naturale, proaspete, «ca la mama acasă», meniuri vânătorești (căprior, cerb, mistreț), după rețete tradiționale, precum și vin din producția proprie, țuică, sucuri naturale din fructe de pădure preparate de noi după ”rețetele bunicii”.